Yin Yoga

Yin yoga er velegnet til alle og en vidunderlig praksis til at skabe ro, nærvær og stilhed. Det er en langsom yoga stil hvor du er i siddende eller liggende passive stillinger der varer 3 til 5 min. Fokus ligger i at forkæle kroppen med blide stræk og at blødgøre kroppens dybere bindevæv, led, og sener

Yin Yoga er en stille og enkel praksis der inviterer dig til stilhed i hverdagen der ofte kalder på handling, omstillings parathed og tilgængelighed.
Måske du har prøvet andre yogaformer hvor der er planker, kriger og solhilsner, -dem er der ingen af i Yin Yoga. Her er det er ikke dig der skal passe til stillingen men stillingen der skal passe til dig.

Men selv om Yin Yoga er enkel og stille skal du ikke tage fejl, for der er elementer som ikke altid er lette eller behagelig. Du vil måske opleve at du kommer ud af din komfortzone, men det er lige præcis der gaven og magien ligger.

Der er mange fordele ved Yin Yoga, hvis du vil vide mere så kan du klikke ind på de forskellige fordele

Som nævnt ovenfor retter Yin Yoga sig mod det tykke bindevæv der også betegnes som fascia. Fascia forbinder kroppens muskler, og når det stivner, begrænser det sund blodgennemstrømning. En regelmæssig Yin-praksis kan hjælpe dig så du får frigivet stivhed i dette vigtige væv og forbedrer cirkulationen i din krop

Yin yoga strækker det dybe bindevæv mellem musklerne og fascia i hele kroppen. I stillingerne øges cirkulationen i leddene og forbedre fleksibiliteten. Skader, ikke hensigtsmæssige kropsholdninger, aldring og manglende bevægelse giver stagnationer i dit bindevæv. Når disse blokeringer er tilstede og besværliggør den naturlige gennemstrømning af næringsstoffer og energi til kroppen vil det forårsage smerte og begrænse dig i din mobilitet. Når du er i yin stillinger forlænger nu nænsomt og tilpas muskler og fascia og hjælper kroppen med at opbløde disse blokeringer, og mildne stress på led og bindevæv til bedre mobilitet.

Yin Yoga er fantastisk for din fysiske krop, men også for dens virkning på sindet og følelserne. De blide stræk giver kroppen mulighed for at komme ned i det parasympatiske nervesystem og giver dig forbindelse til kernen af dig, praksissen er beroligende og renegere for dig og med dybe energiske og følelsesmæssige virkning.

Mens du er i Yin-stillingerne, bliver du bedt om at observere åndedrættet, for at fokusere på det nuværende øjeblik, så de tanker og følelser der kan opstå, kan passere i stedet for at du går i dialog og forholde dig til dem.

Yin Yoga er at opgive kontrol, hvilket kan være svært i det moderne liv.  Umiddelbart kan det for nogen se lidt kedeligt at praktisere Yin yoga. Hvis du tænker det så er det højst sandsynligt det du har brug for. Det sværeste ved Yin Yoga for mange mennesker – at stoppe op, holde pause og bare være med sig selv uden distraktion. De lange perioder i de blide dybdegående stillingerne beder dig om at lære at acceptere, hvad der er i det givne øjeblik og det kan for nogen være en udfordring af de svære.

Yin energi er yang energis modstykke. Forstyrret søvn opstår ofte, når krop og sind oplever en ubalance mellem disse to kræfter. Yin inviterer kroppen og sind til ro og afspænding. Yang inviterer til aktive handlinger og gøren. Du har brug for begge dele og det er balancen i mellem yin og yang, der er giver os smidighed i krop og sind. Hvis du tilbringer det meste af din dag, uge for den sags skyld år, kan det være med til at skabe store ubalancer og stress i kroppen som forstyrre din nattesøvn.

Mange i vores moderne hurtige verden ser det ud til, at vi alle kæmper med en eller anden form for stress eller angst.  Vi render rundt eksamens mave der hele tiden skal præstere på forskelligvis. Det kan være på arbejdet, i familien og endda i relationen til sig selv.

Yin Yoga og Restorativ yoga er særlige beroligende praksisser der kan hjælper dig med at berolige den nervøse energi, som så mange af os kæmper med dagligt. De er fantastisk til at stilne sindet og regulere dit nervesystem. De langsomme bevægelser, pauser og fokus på åndedrættet er en gave til krop og sind for at mindske dets stress og angst på det fysisk og følelsesmæssige plan.

Du vil med regelmæssig praksis, opleve på en smuk måde at du genoprette forbindelse til kroppen på en blid, medfølende måde. Yin yoga invitere dig ind til at lytte til det der er vigtigt, til at komme ned i kroppen, for kroppen fortæller dig meget. Du vil blive bedre til at lytte til din indre GPS og ikke den globale verdens GPS. Selv om det kan være sårbart og svært i at blive konfronteret med det der står i vejen for større smidighed i krop og sind, er det også dybt helbredende og er en smuk måde at give sig selv egen omsorg, intuition og bevidsthed på.

I Yin Yoga vil du måske ikke opleve den styrke, der er forbundet med andre yogaklasser Yoga stilarter. Yin yoga fokuserer på den en dybere indre styrke, modstandsdygtighed og udholdenhed. Yin inviterer dig ind i det, at forblive stille og forholde dig til og være med det der er. Når vi oplever ubehag kan vi have en trang til at skubbe det væk og distrahere os selv eller prøve at komme ud af ubehaget. Yin lære dig, at der er styrke i overgivelse, og hvordan du kan overvinde sindets negative snak, når du finder et sted med stilhed og accept. Yin lærer os, hvordan vi skal være blide, tålmodige og ikke-reaktive. Det er en praksis, der giver effekt som ringe i vand både under yogapraksis, men også i relationen til dig selv, relationen andre ,din evne til at fokusere, på din løbetur eller andre sportsgrene, der kræver udholdenhed

Kroppen gemmer på følelser nogle har vi bevidst lagt låg på andre ved vi ikke ligger der. Når du praktisere yin yoga ​​kan det som virker som en let stilling, ændre sig til en stilling du lige pludselig synes er udfordrende.

Yin stillingerne kan frigive utrolig stærke fornemmelser. Vi gemmer vores følelser i forskellige dele af vores kroppe. Det kan være minder, angst og spænding som dvæler i vores celler, og er dybt lagret i vores væv. Når vi bevæger os ind i en yogastilling, åbner der sig uberørte dele af vores krop og i disse uberørte dele dukker disse dybt lagrede minder og følelser op igen. Det kan være svært og udfordrende i øjeblikket og måske føre til en bred vifte af reaktioner der kan komme bag på dig, men krop og sind har brug for at du giver slip på dem. Det betyder meget at give slip på det der ikke tjener dig længere, at give slip på det der skaber indre ubalance og Yin Yoga tilbyder et sikkert og tilgængeligt rum til at give slip.

De langsommelige yogastillinger og roen i en i Yin-klasse vil invitere og inspirere dig til at sætte dit tempo ned. Uanset om du kommer direkte fra en hektisk dag på arbejde eller andet vil en yin klasse efter de første fem minutter hjælpe dig med at komme ned i tempo. Dagens eller ugens forpligtelser og to-do lister falder i baggrunden og efterlader dig plads til hvile og fornyet energi.

Yin Yoga er en perfekt modvægt til flere stilarter af yoga, der er dynamiske og rigtig mange finder ud af, at de nyder at praktisere begge dele. Det kan for mange blive svært finde måder at finde ro på, stoppe op og give os selv pauser i en verden der en ”online” hele tiden og du måske også selv er ”online” At finde måder at bremse op, være ”offline” og slappe af i vores hurtige moderne livsstil bliver stadig vigtigere og måske også svære. Med jævnlig yin yoga praksis er det lettere at opøve bevidsthed og høre det det som kalder på dig, hvad enten det er et ja, nej eller det skal jeg lige tænke over.

Diafragmatisk vejrtrækning, der betyder at vi lader vores åndedræt komme helt ned i maven er en magisk måde at udløse det parasympatiske nervesystem på. Når du aktiverer det parasympatiske nervesystem, hjælper du din krop med at reducere stress og spændinger.

Du sænker dit blodtryk, forbedre din søvn, forkæler fordøjelsen, øger dit immunforsvar, balancere hormoner og meget mere. Rigtig mange af os tilbringer tid i et låst i sympatisk nervesystem fordi vi er lever i en verden med mange ydre påvirkninger, sanseindtryk, deadlines og høje forventninger til os selv. Med bevidst omkring vores vejrtrækning kan du komme mange ting i forkøbet og en bonus til det gode helbred er at det her er helt gratis.

I Yin Yoga sænkes åndedrættet markant og føre dig dybere og dybere ind i det parasympatiske nervesystem og du vil sanse en eller afslappende tilstand der invitere kroppen til at fordøje, eliminere toksiner, helbrede og reparere krop og sind.

En Yin-praksis bringer dig i en sindstilstand, der minder meget om meditationens tilstand. Når du tillader dig selv fysisk stilhed i en yin-praksis, giver du også dig selv super gode betingelser for, at hjernen bliver klar og får en pause.

Hvis du forkæler dig selv med regelmæssig yin praksis vil det hjælpe dig med at få fornemmelsen af at få ryddet op på dit sinds liste, få fjernet det der er udtjent og ikke til gavn for dig, det der ofte kan blive til en energityv.

Stilheden og fokus på åndedrættet giver sindet noget blidt at fokusere på, hvilket gør det lettere at finde ind til den meditative tilstand. Så hvis meditation er udfordrende for dig, er Yin yoga en skøn måde at nyde mange af de store fordele, som meditation giver på mange plan.